Friese Rabobanken worden supporter van Zon voor Friesland

IMG_0068.JPG

Begin maart werd een aftrap gegeven aan de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen in Friesland. Het bedrijf Zon voor Friesland heeft samen met de Freonen fan Fossylfry Fryslân, een initiatief van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, de ambitie om voor het einde van 2018 minimaal 5.000 Friese woningen over te laten stappen op zonnepanelen. Vandaag werd bekend dat de Friese Rabobanken supporter worden van dit project.

Zon voor Friesland is meer dan een collectieve inkoopactie van zonnepanelen. “Als Rabobank geloven we erg in het coöperatief zaken doen en zijn we op die manier betrokken bij vele duurzame initiatieven. Wat ons aanspreekt in Zon voor Friesland is het feit dat duurzame producten worden gecombineerd met een scherpe prijs en dat het installatiewerk door Friese installatiebedrijven wordt uitgevoerd. Dit is een interessante gedachte waar wij volledig achter staan’’, licht Henk de Boer, directeur Particulieren van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland toe.

Mede-initiatiefnemer van Zon voor Friesland Patrick van der Meulen, geeft aan blij te zijn met de samenwerking. “Het is geweldig dat de Friese Rabobanken het initiatief van Zon voor Friesland ondersteunen. Samen met de Rabobank gaan we de komende periode de medewerkers informeren en enthousiasmeren over dit collectieve voordeel. Daarnaast betrekken we de installateurs die klant zijn van de Rabobank bij dit project voor de uitvoering van alle installaties. Tot slot gaan we samen de particuliere klanten van de Rabobank attenderen op dit fantastische project. Zo hopen we eind 2018 een flinke slag te hebben geslagen in de verdere verduurzaming van Friesland.

 

Over Zon voor Friesland:
Zon voor Friesland is een initiatief van zonne-energie leveranciers enie.nl en Tautus. Beide bedrijven zijn de afgelopen jaren succesvol in de zonne-energie markt. Samen met Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 is het plan bedacht om op een coöperatieve en duurzame wijze minimaal 5.000 woningen over te laten stappen op zonne-energie. Het bedrijf zal de komende weken diverse nieuwe ontwikkelingen naar buiten brengen.