Wanneer je nadenkt over zonnepanelen komen er natuurlijk allemaal vragen bij je op. We hebben daarom de meest gestelde vragen op een rij gezet.

Waarom moet ik kiezen voor Zon voor Friesland?
Zon voor Friesland is hèt zonne-energie collectief van Friesland. Door de gezamenlijke inkoop betaal je een buitengewoon voordelige prijs voor een hoge kwaliteit. Daarnaast stimuleer je direct de lokale werkgelegenheid aangezien we uitsluitend werken met lokale installateurs. Kortom: voordelig, kwalitatief en dichtbij.

Hoe duur zijn zonnepanelen?
Vandaag de dag is zonne-energie goedkoper dan grijze stroom. Gelukkig bieden wij in samenwerking met de Rabobank een unieke financieringsmogelijkheid zodat zonne-energie ook toegankelijk is indien je niet gelijk de gehele investering kunt doen.

Heb ik een geschikte woning?
Er zijn een aantal factoren die bepalen in hoeverre jouw woning geschikt is voor zonne-energie. Zo kijken we of je voldoende ruimte hebt op je dak, over hoeveel zonuren je woningplaats beschikt en wat de oriëntatie van je dak is ten opzichte van het zuiden. Belangrijk is om te weten dat zonnepanelen ook erg rendabel zijn als het dak op het oosten of westen georiënteerd is. Plan nu hier een webcam gesprek in en ontvang een gratis advies op basis van jouw situatie.

Hoe zien zonnepanelen eruit op mijn dak?
In één woord: mooi. Onze moderne en esthetisch kwalitatieve zonnepanelen bieden een stijlvolle oplossing voor op jouw dak. Zo nemen wij standaard afscheid van de lichtblauwe zonnepanelen die vaak het uiterlijk van de woning negatief beïnvloed. Meer informatie over het product kun je hier vinden.

Hoe werkt de zonne-energie installatie?
De zonnepanelen vangen het licht van de zon. Deze energie wordt per kabel doorgestuurd naar de omvormer waar het vervolgens word omgevormd tot energie die bruikbaar is in jouw woning. Wanneer er meer energie wordt opgewekt dan dat er wordt verbruikt gaat deze rechtsreeks het elektriciteitsnet op. Afhankelijk van je energieleverancier ontvang je hier een teruglever vergoeding voor. Tijdens een gratis adviesgesprek vertellen we je alles over de werking van het zonne-energie systeem

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?
De zonnepanelen gaan ongeveer 30 jaar mee. Wel vindt er een kleine degradatie plaats, maar dit is minimaal. Na 25 jaar presteren ze alsnog op 90% van hun kunnen.

Welke gevolgen hebben zonnepanelen op het milieu?
Een enorm positief gevolg: de CO2 uitstoot die je bespaart met een gemiddelde zonnepanelen installatie staat gelijk aan het besparen van de uitstoot die voortvloeit uit 628.127 km rijden.

Wat als ik ga verhuizen?
De kans dat je 30 jaar lang in je huidige woning blijft wonen is natuurlijk niet enorm groot. Gelukkig heb je in de tussentijd allang je investering terugverdient. Daarnaast verhogen zonnepanelen de WOZ-waarde van je woning en is het vaak een doorslaggevende factor voor kopers.

 
Producten Zon voor Friesland.png